Genieten van het
beste wat zeeland
te bieden heeft

Het Veerse Meer is een geliefde plek voor recreanten. Zowel lokaal als van ver daarbuiten. Ooit een open zeearm waar het flink kon stormen, kun je er nu fantastisch zeilen, surfen, zwemmen en vooral ook ontspannen. Kom even helemaal tot rust langs de groene oevers, op de eilandjes en in de gezellige dorpjes. Zuid-Beveland (waar Wolphaartsdijk te vinden is) is door de mens veroverd op de zee. Gelegen tussen de Noordzee, Nationaal Park Oosterschelde en het Veerse Meer is het tegenwoordig een plek waar je een echt eilandgevoel krijgt.

Genieten op de fiets

ONTDEK ZEELAND OP HET LAND

Vakantiepark VeerseKreek ligt prachtig gesitueerd aan de zuidkant van het Veerse Meer, langs de dijk bij het dorpje Wolphaartsdijk. Een fantastische uitvalsbasis om Zeeland echt te leren kennen. Om uren te fietsen langs de groene oevers, over de eilandjes en de sfeer proeven in de gezellige dorpjes. Zeeuwen leven achter dijken en dammen die hen beschermen tegen het water. Het fietsnetwerk in Zeeland laat veel van deze plekken zien. Je kunt in Zeeland buitendijks fietsen. En je kunt ook kiezen om in de wind of juist uit de wind te fietsen. Dit staat op de borden aangegeven met een windvaan.

Genieten op de boot

ONTDEK ZEELAND VANAF HET WATER

Een land in zee met zoveel kilometers kust heeft altijd wel een stuk strand waar de wind de goede richting op staat. Je kunt hier kiten, strandzeilen, surfen, skimboarden, suppen, waterskiën. Zeeland biedt alle ruimte aan de avontuurlijke watersporter. Ook als je wil zeilen of cruisen op je motorboot. Op open zee of een meer. Duikers kunnen hier hun hart ophalen want het leven ònder water is minstens even mooi als het leven óp het water.

MONUMENTAAL EN PITTORESK

Snoepdorpjes met een hoog Anton Pieckgehalte, steden met monumentenpanden rij aan rij. Stegen met kinderkopjes, stoeptegels van Belgisch hardsteen en muren opgetrokken uit Belgische moppen. De oude Zeeuwse dorpen en steden zijn robuust en pittoresk tegelijk. Beleef de idyllische kant van Zeeland in een van haar prachtige historische woonplaatsen. Leer Zeeland en het achterland van een andere kant kennen tijdens een dag uit. Bezoek een van de Zeeuwse musea. Leer de achtergrond en cultuur van de Zeeuwen kennen. Of leef je uit in een van de speeltuinen, binnen of buiten. Ga shoppen in Zierikzee of Goes.

PRACHTIGE 18-HOLES CHAMPIONSHIP COURSE

Centraal gelegen in Zeeland en op slechts 10 minuten rijden vindt u De Goese Golf. U treft een prachtige A-status 18-holes Championship course aan met fraaie waterpartijen en mooie vergezichten. Voor de minder gevorderde golfer is er een 9-holes Par-3 oefenbaan, putting green, chipping green én driving range aanwezig. Heeft u nog nooit gegolft en wilt u kennismaken met de sport, dan kunt u op de Goese Golf terecht voor een golfles of golfclinic. Wilt u golfen en lekker eten combineren? Maak dan gebruik van één van de golfarrangementen.

DUIKEN EN SNORKELEN

Scheepswrakken, parende sepia’s, zeepaardjes. De wereld onder water is in Zeeland minstens even kleurrijk en afwisselend als de wereld op het land. De Zeeuwse wateren zijn dan ook populaire duikgebieden in West-Europa. Met name Nationaal Park de Oosterschelde en de Grevelingen zijn drukbezochte duikwaters. Behalve vanwege de bijzondere flora en fauna, zijn sommige Zeeuwse wateren ook bekend vanwege de duikwrakken die er te vinden zijn. Duik naar het ‘Galjoen zonder Poen’. Het ligt 25 meter onder de zeespiegel in de Oosterschelde. Nationaal Park Oosterschelde staat ook bekend als de kraamkamer voor de sepia, een inktvis. Ze zijn vooral te zien aan de voet van de Zeelandbrug aan de kant van Zierikzee. Elk jaar komen honderden duikers naar deze stek om het spektakel onder water te bekijken.

Leren skiën of snowboarden in Wolphaartsdijk op de eerste rollerskibaan van Zeeland

Vanaf oktober wordt in Wolphaartsdijk de eerste rollerskibaan van Zeeland geopend. De rollerskibaan en de daarbij behorende Skischool Zeeland komen bij Kanoa, het watersportcentrum met klimbos aan het Veerse Meer bij Wolphaartsdijk. Gasten van VeerseKreek hebben de mogelijkheid om te leren skiën of snowboarden in een veilige en gecontroleerde omgeving, met ervaren instructeurs en de benodigde uitrusting. Het is een geweldige kans voor beginners om kennis te maken met deze populaire wintersporten of voor ervaren skiërs en snowboarders om hun vaardigheden op peil te houden, zelfs als er geen echte bergen in de buurt zijn.

DE ZEEUWSE STRANDEN

De Zeeuwse stranden zijn overal dichtbij. In totaal is er ruim 600 kilometer aan kust, dus het water is altijd in de buurt. Al jarenlang staan de Zeeuwse stranden bovenaan in de lijst van schoonste stranden. Beschut achter duinen en dijken kun je hier uren in de zon en zee doorbrengen. Zon, zee, strand, rust en ruimte. Uitgestrekte stranden of een kleine plek, weg van de massa. De Zeeuwse stranden zijn niet alleen schoon maar ook divers. Voor elke badgast is er een strand dat aan de eisen voldoet.

ZEEUWSE ZILTE ZALIGHEDEN

Mosselen, oesters en garnalen, natuurlijk. Direct uit zee. Maar ook zilte groenten, appels en peren, rood fruit, zwarte bessen, brune bôônen en asperges. Zeeland is een paradijs voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt. De zee, de akkers, de polders en de boomgaarden; overal zie je verse, smaakvolle producten. Duurzaam en gezond. En vaak met die typisch zilte ondertoon. Wie uit eten gaat, ontdekt tal van Zeeuwse lekkernijen. Een goed gevulde vispan, zeebaars of de klassiek bereide Oosterscheldekreeft. In de mosselrestaurants staan grote pannen dampende mosselen op tafel. Dat is gezellig eten. Ongedwongen en puur natuur. Zeekraal en lamsoren groeien buitendijks. Eenmaal op je bord proef je de Zeeuwse natuur. Uniek zilt.